flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири роки за гратами може провести чоловік, що серед ночі пограбував нетішинця у власному будинку

28 травня 2020, 12:28

Нетішинський міський суд визнав винним обвинуваченого у грабежі, поєднаному з проникненням у житло (частина 3 статті 186 Кримінального кодексу України), та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі. 

Як встановив суд, у ніч на 29 лютого в м. Нетішин 40-річний чоловік, який не має постійного місця проживання, зайшов у незамкнений будинок та з кухні взяв телевізійний тюнер з блоком живлення, пультом і USB-шнуром. Усе це вже ніс до виходу, як вийшов господар помешкання: чоловік схопив нічного гостя за одяг, але той вирвався і втік разом із вкраденим.

У суді обвинувачений свою вину визнав, розповів, що гостював у свого знайомого в м. Нетішині, але посварився з ним і серед ночі пішов у центр міста. Дорогою помітив, що в одному з будинків горить світло, тож вирішив зайти. Та залившись непоміченим, поклав до кишені тюнер, пульт і блок живлення, й хотів піти, як його застав господар.

Потерпілий власник будинку пояснив, що напередодні святкував день народження, близько опівночі випровадив гостей, а сам ліг спати, не замкнувши вхідні двері – і о 4 ранку зустрів на власній кухні обвинуваченого, якого намагався затримати, та той вирвався. Просив його не позбавляти волі.

«При визначенні виду та міри покарання суд враховує характер та ступінь суспільної небезпечності вчиненого злочину, відповідно до ст.12 КК України, особу винного, а саме: те, що він на обліку в лікарів нарколога та психіатра не перебуває, раніше притягувався до кримінальної відповідальності та маючи не зняту та не погашену в установленому порядку судимість, знову вчинив злочин», – ідеться у вироку суду.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.