flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На шлях виправлення не став. У Нетішині серійний крадій отримав новий вирок

28 серпня 2019, 13:40

Нетішинський міський суд призначив три з половиною роки обмеження волі за шахрайство і крадіжки продуктів з магазинів 28-річному чоловіку. Він неодноразово був засуджений за злочини прости власності. Цього разу дії чоловіка кваліфікували одразу за декількома статтями Кримінального кодексу України: частина 2 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно), частина 2 статті 15 частина 2 статті 185 (замах на крадіжку, вчинений повторно), частина 2 статті 185 (крадіжка, вчинена повторно). Обираючи покарання, суд врахував і призначене за попереднім вироком.

У червні 2018 чоловік попросив у жительки багатоквартирного будинку мобільний, аби подзвонити. Та телефону не віддав, натомість здавши його у ломбард. Пізніше того ж місяця кілька разів крав продукти харчування та алкогольні напої з двох магазинів у Нетішині. То чоловіка затримували охоронці магазину, а то він сам повідомив поліцейському, який його упізнав на вулиці, що продукти крадені.

"За вказаних обставин суд приходить висновку, що виправлення та перевиховання обвинуваченого можливе в умовах тримання обвинуваченого в кримінально-виконавчих установах відкритого типу без ізоляції від суспільства в умовах здійснення за ним нагляду з обов’язковим залученням до праці, а тому вважає за необхідне призначити йому покарання за сукупністю злочинів із застосуванням правил ч. 1 ст. 70 КК України у виді обмеження  волі", - йдеться у вироку суду.

Вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до апеляційного суду.

Прес-служба Хмельницького апеляційного суду