flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Крадіжка як спосіб життя: у Нетішині засудили обвинувачену в серії крадіжок

05 березня 2019, 10:46

Нетішинський міський суд визнав винною обвинувачену в крадіжці, вчиненій повторно, (частина 2 статті 185 Кримінального кодексу України) та остаточно покарав її 2 роками 5 місяцями позбавлення волі.

У жінки це вже тринадцята судимість, десять з яких – за крадіжки. Цього разу вона «відмітилася» в трьох магазинах Нетішина, таємно викравши 2 подарункові набори зі станками для гоління, джинси і продукти харчування.

У суді 48-річна обвинувачена провину визнала, вибачилася перед представниками потерпілих підприємців. Ті, навзаєм, просили суворо не карати.

«При визначенні міри покарання суд враховує дані досудової доповіді на обвинувачену, згідно з якою ризик вчинення С. повторного злочину оцінюється як дуже високий, ризик небезпеки для суспільства - високий, виправлення обвинуваченої можливий за умови постійного нагляду та контролю, а також інтенсивного застосування виховних заходів в умовах ізоляції від суспільства», - зазначає у вироку суддя, призначаючи покарання за інкримінований злочин у виді 2 років позбавлення волі.

Та частково приєднавши до цього вироку невідбутої частини покарання, призначеного вироком Славутського міськрайонного суду від 19 жовтня 2018 року (2 роки позбавлення волі, звільнення від відбування покарання на 1 іспитовий рік), з урахуванням строку попереднього ув'язнення з 12 січня 2019 року, призначив їй остаточне покарання – 2 роки і 5 місяців ув’язнення.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.