flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не знайшов законних підстав для збереження місця роботи за колишнім працівником стратегічного підприємства

16 липня 2018, 08:50

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін рішення Нетішинського міського суду, яким чоловіку  відмовили у  вимозі поновити його на роботі після припинення військової служби. Позивач вважав, що має право на збереження робочого місця, що передбачено для мобілізованих осіб. Відтак, просив скасувати наказ про його звільнення, поновити на посаді, виплатити середній заробіток і моральну шкоду.

Однак суд вирішив, що такі вимоги не можуть бути задоволені. Основні аргументи служителів Феміди: посада позивача на стратегічному підприємстві  була заброньована, тому відповідно до закону в період перебування на роботі він не міг бути призваний на військову службу за мобілізацією. Окрім цього, заяву про звільнення за угодою сторін він написав власноручно і без примусу, відтак таке звільнення є законним.

“Доводи апелянта про те, що в зв’язку з мобілізацією на військову службу за ним повинно було бути збережено місце роботи, середній заробіток не ґрунтуються на нормах закону та встановлених судом обставинах справи”, - йдеться в постанові апеляційного суду.