flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді-спікери та прес-секретарі Хмельниччини вчилися ефективно комунікувати

27 квітня 2018, 15:11

Протягом двох днів у Кам’янці-Подільському тренери – суддя Львівського окружного адміністративного суду, викладач Національної школи суддів України Олександр Сасевич та головний спеціаліст прес-служби Ради суддів України Ольга Какауліна – навчали суддів-спікерів та прес-секретарів судів Хмельницької області як ефективно налагодити комунікаційну діяльність.

Вітаючи учасників семінару, Анатолій Марцинкевич наголосив на тому, що попередні тренінги, які вже проходили в місті над Смотричем у рамках українсько-канадського Проекту «Підтримка судової реформи», дали чималі результати: налагоджено плідні комунікативні зв’язки судів із прес-службою апеляційного суду області, із сайтів судів, телепрограми апеляційного суду «Слово Феміди», журналістських матеріалів суспільство отримує об’єктивну інформацію із судів.

Під час семінару тренери вчили аудиторію оперативно локалізовувати кризову ситуацію, гідно давати відповідь на прискіпливі питання журналістів, готуватися до інтерв’ю, триматися перед відеокамерою, доносити головний меседж інтерв’юеру, відтак – його читачам чи глядачам.

Апеляційний суд Хмельницької області презентував свої здобутки у реалізації «програм охоплення». За словами прес-секретаря суду Наталії Совви, апеляційну інстанцію щотижня відвідує близько півсотні школярів і студентів як з елітних навчальних закладів, так і сільських шкіл.

«Від того, що суд будуть відвідувати діти, виграють усі – і судова влада, і суспільство. Емоціями й знаннями, отриманими під час таких екскурсій, вони ділитимуться вдома, з батьками, друзями», – зазначив Анатолій Марцинкевич.

Інтерактивний семінар для суддів-спікерів та прес-секретарів Хмельницької області «Комунікаційна діяльність суду» організований за підтримки українсько-канадського Проекту «Підтримка судової реформи в Україні». Участь у семінарі також взяли член Ради суддів України Інна Плахтій та представники Чернівецького відділення Національної школи суддів України.