flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нетішинець за своїх 36 років вже втринадцяте постав перед судом

16 березня 2018, 15:19

Цифра «13» для жителя Нетішина таки стала нещасливою: втринадцяте опинившись на лаві підсудних, він отримав найбільше покарання за увесь час, що відповідав перед Фемідою. Події, які цього разу привели чоловіка до Нетішинського міського суду розгорталися торік. 16 листопада у одній із багатоповерхівок міста на загальному коридорі він поцупив мікрохвильовку, яку за 300 гривень продав у ремонтну майстерню.

А вже 6 грудня заявився у місцевий дитячий садок, де із шафки помічниці виховательки взяв електрочайник. У момент, коли намагався сховати річ під куртку, його застала власниця електроприбору. Відштовхнувши її, почав втікати, на ходу викинувши здобич. Та вже вдома на нього чекала поліція.

Заслухавши у судовому засіданні свідків і потерпілих та дослідивши докази, суд прийшов до висновку, що пред'явлене правоохоронцями обвинувачення доведене і кваліфікував його дії за ч. 2 ст. 15, ч.3 ст. 186 КК України як закінчений замах на відкрите викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане із проникненням у приміщення, та за ч.2 ст.185 КК України як вчинення крадіжки повторно.

Визнавши чоловіка винним у інкримінованих йому злочинах, Феміда призначила остаточне покарання – 5 років ув’язнення.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.