flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Служителі Феміди підвищили кваліфікацію із застосування практики Євросуду

15 березня 2018, 08:46

Сьогодні в Апеляційному суді Хмельницької області в режимі відеоконференції  відбувся семінар для служителів Феміди області. Тема - "Застосування статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод  та відповідна практика Європейського суду з прав людини". Семінар проводили юристи Секретаріату Європейського Суду з прав людини безпосередньо із Страсбурга, та представники Національної школи суддів України.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся проректор з підготовки кадрів для судових органів НШСУ, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко. Модерувала семінар та надавала свої фахові коментарі  Тетяна Фулей, начальник відділу науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України.

Нагадаємо, стаття 1 Першого протоколу стосується права на вільне володіння майном.

Тарас Пашук та Вікторія Чернійчук, юристи Секретаріату Євросуду, розповіли про загальні принципи цієї статті. Пані Вікторія на прикладі конкретних рішень у справах про соціальні виплати детально проаналізувала схему розгляду справ за названою статтею, яку використовує  Суд.

Таким чином, з використанням новітніх технологій учасники семінару змогли обмінятись ідеями та досвідом у застосуванні Конвенції та практики Європейського суду з прав людини.