flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Хмельницькому триває українсько-канадська зустріч у рамках Проекту підтримки судової реформи

26 січня 2018, 12:13

У Хмельницькому проходить Консультативна зустріч Ради суддів України за Програмою «Особливості запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у суддівській діяльності». Захід організовано в рамках канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи та при допомозі Національного суддівського інституту Канади.

Метою Консультативної зустрічі є обговорення на регіональному рівні проблемних питань врегулювання конфлікту інтересів в процесуальній і поза процесуальній діяльності судді, визначення та узагальнення типових ситуацій конфлікту інтересів у суддівській діяльності, надання рекомендацій щодо запобігання, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів.

Своїм досвідом із керівниками та суддями Апеляційного та місцевих судів Хмельниччини діляться Тетяна Чумаченко, голова Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів ради суддів України та Вікторія Чебан, член Комітету, суддя з Чернівець. Про сам Проект підтримки судової реформи та сучасний етап його реалізації присутнім розповів його керівник Ігор Осика, Примітно, що з ґрунтовною презентацією на тему «Врегулювання конфлікту інтересів суддями в Канаді» перед слухачами виступив Тед Скенлен, суддя Апеляційного суду провінції Нова Шотландія Канади. Активним модератором та консультантом на зустрічі був Дональд Чіасон, директор з правових та навчальних питань групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади.

Голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич назвав гостей із Канади гарними та добрими друзями суддівського корпусу України й підкреслив, що такі Консультативні зустрічі, як сьогоднішня, сприятимуть поглибленню знань, спрощенню розгляду справ та дотриманню правил професійної етики суддями, сприятимуть зміцненню суддівської незалежності та прийняттю неупереджених рішень.