flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення з приводу ліквідації апеляційних судів

09 січня 2018, 10:50

29 грудня 2017 року Президент України підписав Указ №452/2017 "Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах". Згідно з цим Указом постановлено ліквідувати Апеляційний суд Хмельницької області і утворити Хмельницький апеляційний суд в апеляційному окрузі, що включає Хмельницьку область, з місцезнаходженням у місті Хмельницькому.

Відповідно до ч. 6 ст. 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у  разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті "Голос України" повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи новоутвореного суду.

Згідно з п. 3 Прикінцевих та перехідних положень цього ж Закону апеляційні суди, утворені до набрання чинності цим Законом, продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах. Такі апеляційні суди у відповідних апеляційних округах мають бути утворені та розпочати здійснювати правосуддя не пізніше трьох років з дня набрання чинності цим Законом.

Відтак, Апеляційний суд Хмельницької області працює у звичайному режимі і продовжує здійснювати правосуддя. Про початок роботи новоутвореного суду буде повідомлено додатково.