flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РОЛЬ СУДДІ І ПІДОЗРЮВАНОГО приміряли на себе школярі

28 грудня 2017, 09:12

РОЛЬ СУДДІ І ПІДОЗРЮВАНОГО приміряли на себе школярі

Незнання породжує чутки, довіру мож­на віднайти відкритістю. 15 грудня 11-Б клас НВК завітав на екскурсію до Нетішинського міського суду.

Своє професійне свято - День працівни­ків суду - нетішинські судді відзначили по-особливому. 15 фудня вони організували День відкритих дверей для учнів 11-Б класу (історичного профілю) НВК. Класний керівник Наталія Савченко підкреслила, що школярів на екскурсію до суду запросив Роман Стасюк, в.о. голови суду. «Ми плануємо проводити подібні акції постійно, щоб суспільство мало можливість отримувати інформацію про робо­ту суду з перших рук», - зазначив Роман Миколайович.

Невеликий екскурс в історію становлення Нетішинського міського суду у залі засідань провела суддя Оксана Сопронюк. Відповідаю­чи на запитання гостей, вона підкреслила, що суддями можуть стати особи без судимості, віком від ЗО років.

 

 

Гості дізналися, що судові засідання в Украї­ні є відкритими і на них може потрапити кожен охочий. Проте, виявляється, тут варто дотриму­ватися дрес-коду: цього літа нетішинський суддя відправив переодягатися учасника судового процесу, розцінивши його короткі шорти, як не­повагу до суду.

Найцікавішим моментом екскурсії стала можливість приміряти на себе роль судді і підозрюваного, відповідно одягнувши мантію та сівши на лаву підсудних. Знаково, що, у відповідності до європейських стандартів, сумнозвісну «клітку» у нетішинському суді замінили на спеціально обладнану лаву, відділену від зали засідань металевою конструкцією з куленепробивним склом.

«За час екскурсії вирішила стати суддею», - наприкінці заходу, примірявши суддівську мантію, зізналася учениця 11-Б класу Анастасія. Правда, вона єдина з усього класу висловила таке бажання (або ж єдина відважилася зізна­тися на загал).

Леся ЛІЩЕНКО