flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

28-29 вересня судді Хмельницької області взяли участь у навчальному семінарі з проблемних питань застосування норм матеріального та процесуального права при розгляді цивільних та кримінальних справ

02 жовтня 2017, 08:26
29 вересня 2017, 15:16
 

28-29 вересня в Кам'янці-Подільському судді області взяли участь у навчальному семінарі з проблемних питань застосування норм матеріального та процесуального права при розгляді цивільних та кримінальних справ. Семінар організований Апеляційним судом Хмельницької області.

  

В перший день обговорювалися питання вирішення спорів, що виникають із кредитних правовідносин, захист права власності, підстави скасування судових рішень у цивільних справах. 

Доповідачами виступили Василь Гуменюк, в.о. Секретаря Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України, та Олег Ярмолюк, Секретар судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду Хмельницької області.

Протягом другого дня найпроблемніші питання, що стоять в практичній площині, розглядають судді-криміналісти області. Йдеться про розгляд слідчими суддями клопотань органів досудового розслідування, в тому числі призначення перевірок податковими органами. Про невідповідність обвинувального акту та вироку вимогам закону. Про порядок легалізації та використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій.

   
Досвідом діляться Валентина Щепоткіна, секретар судової палати в кримінальних справах Вищого спеціалізованого суду України, В’ячеслав Наставний, суддя судової палати в кримінальних справах ВССУ. 

Родзинкою навчань є й те, що в них беруть участь ще й голови апеляційних судів – Анатолій Марцинкевич, голова Апеляційного суду Хмельницької області, Богдан Гірський, голова Апеляційного суду Тернопільської області, Валерій Марчук, голова Апеляційного суду Чернівецької області. Тож конструктиву - чимало.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області