flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар голів суддів Хмельницької області

28 вересня 2017, 14:41

В.о. голови Нетішинського міського суду Базарник Богдан Ігорович прийняв участь у семінарі голів суддів Хмельницької області, котрий відбувся у місті Кам'янець-Подільський. 

Семінар на тему: «Комунікаційна діяльність голови суду при виконанні представницьких функцій», організований в рамках українсько-канадського проекту підтримки судової реформи в Україні.

Чому Кам'янець-Подільський? Історичне минуле цього міста надихає на світле майбутнє.
Чому про комунікації голови суду? Без ефективної комунікації немає довіри до судової влади.

 

Вітаючи учасників заходу, високоповажних гостей із Канади, голова Апеляційного суду Хмельницької області Анатолій Марцинкевич сказав, що завдячуючи проекту ми маємо можливість підняти освітній рівень суддів, удосконалити навики, поспілкуватись, обмінятись досвідом. Попередні канадсько-українські проекти були дуже ефективними. Внесено зміни в Конституцію України, осучаснено методику навчання суддів. В чотирьох судах України пройшли апробацію методики досудового вирішення спорів. Якщо раніше подібні семінари проводилися в Одесі та Києві, то тепер увага змістилася на такі регіони, як Хмельницький, де судді не менш активні.

 

 

Роберт Бауман, голова Верховного Суду провінції Британська Колумбія виголосив: "Мені дуже приємно перебувати тут - в чудовій країні, в історичних місцях. В Канаді, як і в Україні, ми дуже добре розуміємо вагу навчань для суддів. Раді, що поділяєте наші цінності. Ми можемо говорити однією мовою і розуміти одне одного протягом цих двох днів".
 

Бренда Капер, директор Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади, передала вітання присутнім від мені Інституту, фахівці якого працюють в Україні 10 років і роблять освітні процеси більш прогресивними.

Бронвин Круден, радник, заступник директора відділу технічного співробітництва Посольства Канади в Україні, наголосила, що окрім комунікацій судді повинні бути взірцем професійності та порядності. Саме ці риси є головними для суддів Канади.

                                                                                                                                                              

Олександр Сасевич, Голова Комітету з питань комунікації (в тому числі ЗМІ) Ради суддів України, звертаючись до голів судів області, запитав, чи навчали їх як представляти інтереси суду? Він зауважив, що саме завдяки досвіду і бажанню Анатолія Марцинкевича таке навчання сьогодні за допомогою канадської сторони стало можливим. Пан Олександр впевнений, що чим більше інформації подає прес-служба, тим менше запитів і питань до суду.

  

Анатолій Костенко, проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України говорив про те, що голова суду завжди стоїть на вістрі проблем, які постають зараз перед судом. "Всі ми, включаючи прес-секретарів і суддів-спікерів, вчимося комунікувати з суспільством", - наголосив він. 

  

Ольга Какауліна, головний спеціаліст Прес-центру судової влади України доповідала про організацію комунікаційної діяльності суду.

  

Після доповідей учасники семінару працювали у малих групах, де вони виконували практичні завдання, складали схеми, які відображають взаємодію голови суду, судді-спікера та прес-секретаря суду.