flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Встановлення особливого режиму роботи суду на час карантину та впровадження протиепідемічних заходів.

07 квітня 2021, 08:09

                                                                                                                                                                              

НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

Хмельницької області

30100, м. Нетішин, пр-т. Незалежності, 12  Тел. (03842) 9-04-60

   

Н А К А З 

голови  суду

 

 

06 квітня 2021 року                         м. Нетішин                                      № 5/02-03

 

 

Про встановлення особливого режиму

роботи суду на час карантину та впровадження протиепідемічних заходів.

               

 

      З метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та короновірусу COVID-19, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020   № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», на виконання рекомендацій МОЗ України про профілактичні заходи на підприємствах та установах щодо боротьби з поширення коронавірусом COVID-19 та листа Ради суддів України від 16.03.2020 № 9рс-186/20, Рішення ВРП від 01.04.2021 № 763/0/15-21,  рішення Хмельницької обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, з 7 квітня на території Хмельницької області встановлюються обмеження, визначені для «червоної зони» епідемічної небезпеки,

 

Н А К А З У Ю:

 

  1. На період з 07 квітня 2021 року посилити профілактичні заходи з дезінфекції приміщення Нетішинського міського суду Хмельницької області шляхом проведення:

- щоденного, дворазового вологого прибирання усіх приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів;

- регулярного протирання дверних ручок, перил у приміщенні суду, робочих столів, телефонів дезінфікуючими засобами (тричі на день);

- регулярного наскрізного провітрювання приміщень суду (не рідше як кожні дві години по 10-15 хвилин);

- опромінення приміщення суду бактерицидними лампами; розміщення при вході в будівлю суду у доступному місці для відвідувачів та працівників суду засобів для дезінфекції рук.

  1. Суддям безперервно здійснювати судочинство у невідкладних справах, які визначені процесуальними кодексами та судами (суддями) з урахуванням поточної епідемічної ситуації в районі де знаходиться суд, та правом сторін у доступу до правосуддя.
  2. Роз'яснити громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв'язку із карантинними заходами та можливість розгляду справ в режимі відео-конференції.
  3. Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.
  4. Обмежити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель, підвищена температура.
  5. Допускати до приміщень суду виключно учасників судових засідань у захисних масках та після вимірювання температури.
  6. Зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня.
  7. Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, за наявності такої технічної можливості, здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, заяви про ознайомлення приймати через дистанційні засоби зв'язку.
  8. По можливості здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, в порядку письмового провадження.
  9. Всі необхідні документи (позовні заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електрону адресу суду через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційні засоби зв'язку.
  10. Працівникам апарату суду, суддям дотримуватись вимог щодо провітрювання приміщень суду та опромінення бактерицидними лампами, протирання робочих поверхонь дезінфікуючими засобами, рекомендовано за наявності найменших ознак захворювання вжити заходів щодо самоізоляції та невідкладно повідомити про стан здоров’я відповідну установу охорони здоров’я та свого безпосереднього керівника.
  11. Головному спеціалісту Ковальчуку Н.В. забезпечити оприлюднення наказу шляхом публікації на офіційному сайті суду веб-порталу «Судова влада України», сторінках суду у соціальних мережах, розміщення на інформаційних стендах у приміщенні суду.
  12. Заступнику керівника керівника апарату суду Бойко В.І. довести наказ до відома суддів та працівників апарату суду.

 

 

 

Голова 

Нетішинського міського суду                                                                               Р.М.Стасюк

 

 

 

Покрокова інструкція реєстрації в EASYCON

Взяти участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції можуть зареєстровані та авторизовані за електронним цифровим підписом користувачі сервісу "EASYCON".
Щоб взяти участь у судовому засіданні дистанційно, необхідно:
 Подати до суду заяву про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку поза межами приміщення суду не пізніше ніж за 5 днів до початку судового засідання. Заява надсилається до суду та іншим учасникам справи в порядку, визначеному процесуальним законодавством, дозволеними засобами зв’язку ("EASYCON" не дозволяє подати до суду таку
заяву). В заяві обов’язково вказується:
🔘 назва суду;
🔘 номер справи;
🔘 дата та час судового засідання;
🔘 своє прізвище, ім’я, по-батькові;
🔘 свій статус у судовій справі;
🔘 електронну адресу, яка використана користувачем для реєстрації в "EASYCON";
🔘 свій номер телефону.
 Авторизуватися в "EASYCON" за допомогою власного ЕЦП не менше, ніж за 10 хв. до початку судового засідання.
 Перевірити роботу свого обладнання (камера, мікрофон, динаміки (навушники) внизу головної сторінки сервісу за посиланням та перевірити налаштування обладнання.
 Перейти на головній сторінці до розділу «Судові засідання (відеоконференція)» (або Меню – МОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ)
 Чекати запрошення від секретаря судового засідання приєднатися до конференції.

З метою полегшення реєстрації у сервісі "EASYCON" Вінницький окружний адміністративний суд підготував покрокову інструкцію: