flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оштрафував водія ЗАЗ «Slavuta»: рівень алкоголю майже в 12 разів перевищував норму

20 січня 2021, 12:06

Нетішинський міський суд визнав 24-річного жителя м. Нетішин винним у керуванні транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння (частина 1 статті 130 КУпАП) та застосував до нього адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10200 гривень, без позбавлення права керування транспортними засобами.

Як встановив суд, увечері 11 листопада минулого року в Нетішині місцевий мешканець керував ЗАЗ «Slavuta» в стані алкогольного сп’яніння. Огляд, зі згоди водія, правоохоронці провели на місці зупинки транспортного засобу за допомогою газоаналізатора «Drager 6810», у присутності двох свідків.  Результат – 2,36 проміле, що майже в 12 разів перевищує допустиму норму.

У судовому засіданні свою вину в інкримінованому адмінправопорушенні водій визнав.

«Враховуючи обставини справи, особу правопорушника, ступінь його вини, визнання вини, як пом'якшуючу відповідальність обставину, відсутність обставин, що обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, приходжу до висновку, що для попередження вчинення ним інших правопорушень, достатнім буде застосувати стягнення у виді штрафу в розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян без позбавлення права керування транспортними засобами, оскільки (він) посвідчення водія не отримував, що підтверджується поясненнями останнього в судовому засіданні, а також даними постанови  від 11.11.2020 року про притягнення (його) до відповідальності за ч.1 ст.126 КУпАП», – констатує суддя.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.