flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф і рік без водійських прав: суд ухвалив постанову в справі про керування авто у нетверезому стані

20 січня 2021, 12:04

10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік – таке адміністративне стягнення наклав Нетішинський міський суд на 39-річного нетішинця за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, визнавши його винним за частиною 1 статті 130 КУпАП.

Як встановив суд, 31жовтня 2020 року на вул. Промислова у м.Нетішині місцевий житель їхав за кермом атвомобіля «Opel Vectra», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння, зі згоди водія, поліцейські провели на місці зупинки транспортного засобу у присутності двох свідків. Алкотестер показав результат – 0,79 проміле.

У судовому засіданні водій вину не визнав, пояснив, що працівники поліції порушили порядок проведення огляду на стан сп’яніння.

На думку суду, попри невизнання, його вина у вчиненні інкримінованого адміністративного правопорушення доводиться, серед іншого, даними протоколу про адміністративне правопорушення, результатами тестування на алкоголь, поясненнями свідків.

Також суд уважає, що поліцейські дотримали встановлений порядок огляду на стан алкогольного сп`яніння, а з відеозапису, долученого до протоколу про адміністративне правопорушення, не встановлено, що водій висловив незгоду з результатами огляду, проведеного за допомогою алкотестера «Drager Alkotest 6810».

«Встановивши фактичні обставини справи, дослідивши та оцінивши надані докази, приходжу до висновку, що в (його) діях вбачається склад правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, а саме: керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп’яніння», – констатує суд.

Постанова не набрала законної сили і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.